Louhinta

Tarjoamme laadukkaita maan louhinta- ja kaivuupalveluita erilaisiin rakennus- ja infrastruktuurihankkeisiin. Oli kyseessä sitten tienrakennus, kaivosten toiminta tai rakennusten perustusten valmistelu, meillä on kokemusta ja osaamista, suorittaa monenlaisia maan louhinta tehtäviä.

Panostamme korkeaan laatuun, turvallisuuteen ja tehokkuuteen kaikissa projekteissamme. Meillä on käytössämme nykyaikainen kalusto ja työvälineet, jotka mahdollistavat tarkan ja tarkoituksenmukaisen maan louhinnan. Olemme myös sitoutuneet noudattamaan tiukkoja turvallisuusstandardeja varmistaaksemme työntekijöidemme ja asiakkaidemme turvallisuuden.

Tienrakennus

Tienrakennus vaatii usein laajempia sekä pitkäkestoisia louhintaprojekteja, joihin meiltä löytyy tarvittavat kalustot ja ammattitaitoinen henkilöstö. Kun louhe saadaan pois teiden louhinnan seurauksena, työtä päästään jatkamaan tehokkaasti aikataulussa.

Kaivosten louhinta

Toteutamme erilaiset kaivosten louhinnat vahvalla ammattitaidolla. Kallion louhintaan voidaan hyödyntää monenlaisia tekniikoita, jotta kaivosten rakenne säilyy turvallisena. Louhittu materiaali voidaan hyödyntää ja kuljettaa jatkojalostukseen sekä pitää huolta siitä, että työt jatkuvat tehokkaasti.

Rakennusten perustukset

Rakennusten perustukset voidaan valmistella louhimalla kalliota räjäyttämällä tai vaihtoehtoisesti ilman räjäytystä. Ylimääräinen kallio saadaan perustusten tieltä pois ja uutta tilaa voidaan hyödyntää rakennusten perustuksiin. Louhinta voidaan toteuttaa laajoille tai pienille rakennusten perustuksille, tarvittaessa muiden rakennusten läheisyydessäkin.

Räjähteetön toiminta

Räjähteetön louhinta tapahtuu usein hydraulikiilauksen avulla. Kallioon porataan reikiä ja kallio halkaistaan mekaanisella kiilalla. Räjähteetön louhinta mahdollistaa esimerkiksi maan sisällä olevien rakenteiden syventämistä. Se voidaan toteuttaa vanhojen rakenteiden ympärillä, ilman suuren tärinän aiheuttamia vaurioita.

Kanaalilouhinta

Kanaalilouhinnassa tehdään usein kapeita, vain muutaman metrin levyisiä ja syviä kuoppia, jotka vaativat tarkkaa louhintaa. Louhinta suoritetaan moderneilla välineillä, joilla varmistetaan tarkka työnjälki. Usein kaupunkikohteissa oleviin kanaalilouhintoihin sijoitetaan viemäröintejä, putkia sekä johtoja.

Palvelemme

  • Yrityksiä
  • Yksityisiä
  • Kuntia

Louhinnasta usein kysyttyä – tässä vastauksia

Louhinta tai räjäytystyö edessä? Tässä vastauksia mahdollisiin kysymyksiin.

Mitä on louhinta?

Louhinta on prosessi, jossa poistetaan kalliota, maata tai muita maaperän materiaaleja tietyltä alueelta. Louhintaa voidaan hyödyntää erilaisissa rakennus- ja kaivosprojekteissa. Maaperän koostumus sekä ympärillä olevat rakennelmat yleensä määrittävät, millä tekniikoilla louhinta suoritetaan.

Mitä kalustoa käytetään maan louhinnassa?

Poraus, räjähteet, kaivinkoneet, kuorma-autot ja pyöräkuormaajat ovat tuttu näky louhinnassa. Louhinnan laajuudesta sekä maaperästä riippuen, saatamme käyttää hyvin monipuolista kalustoa projektin varmistamiseksi.

Miten varmistatte turvallisuuden louhintaprojekteissa?

Louhintaprojektien turvallisuuden varmistaminen vaatii monia toimenpiteitä sekä huolellista suunnittelua. Ammattitaitoinen henkilöstömme on koulutettuja turvallisuuskäytänteiden, hätätilanteiden sekä oikeiden työvälineiden käytöstä. Sen lisäksi huollamme ja tarkistamme säännöllisesti käyttämiämme laitteita louhinnassa.

Miten louhinta vaikuttaa ympäristöön?

Louhinta vaikuttaa tietenkin ympäristöön ja sen vaikutukset riippuvat usein louhintakohteen laajuudesta, sijainnista sekä käytetyistä menetelmistä. Ympäristövaikutusten lieventämiseksi on tärkeää suunnitella ja toteuttaa esimerkiksi pölynhallintaa ja oikeanlaista louhitun materiaalin siirtämistä.

Minkälaisiin projekteihin louhintapalvelut soveltuvat?

Louhintaa käytetään yleensä erilaisiin rakennusprojekteihin, kuten tieverkostoihin tai kaupunkisuunnitteluun. Kaivosteollisuus on myös riippuvainen louhinnan palveluista. Louhinta tulee tarpeeseen, kun suurempi määrää maata tai kalliota tulee poistaa rakentamisen tieltä. Kalliota saadaan poistettua reikiä poraamalla, räjäyttämällä tai räjähteettömästi, louhinnan kohteesta riippuen.

Kuinka kauan louhintaprojekti kestää?

Koko louhintaprojekti on riippuvainen muun muassa projektin laajuudesta, maaperästä, käytetyistä menetelmistä, sääolosuhteista, lainsäädännöstä sekä työvoiman ja resurssien saatavuudesta. Kysy meiltä lisää, niin kerromme sinulle arvion, kuinka pitkään louhintaprojektisi tulee kestämään.

Miten louhinnan hinta määräytyy?

Louhinnan hintaan vaikuttavat räjäytyksen tarve, käytetyt resurssit, sijainti tai saatavuus. Ota meihin yhteyttä ja teemme sinulle kustannustehokkaan arvion louhintaprojektistasi.

Miten valmistelette alueen ennen louhintaa?

Alustava tutkimus, suunnittelu, ympäristövaikutusten arviointi, lupaprosessit, laitteet, turvallisuustoimenpiteet, alueen raivaus, vedenhallinta, kommunikaatio ja monet muut tekijät ovat osana louhinnan prosessia. Kokonaisvaltaisen ja huolellisen tutkimuksen jälkeen, saamme työmme tehtyä parhaalla mahdollisella tekniikalla ja lopputuloksella.

Laadukkaat louhinnat ammattitaidolla LM Infralta

Sitoudumme tarjoamaan korkealaatuisia ja luotettavia louhintapalveluita asiakkaillemme. Meillä on ammattitaitoinen tiimi, joka ymmärtää asiakkaidemme tarpeet ja pyrkii ylittämään heidän odotuksensa jokaisessa projektissa. Tavoitteenamme on tarjota kustannustehokasta ja turvallista louhintaa, joka mahdollistaa toimivan pohjan rakennusprojektille.

Ota yhteyttä, niin me toteutamme sinulle louhinnat ammattitaidolla ja luotettavuudella.